Fincykling i det härliga vårvädret

Ja denna vår är minst sagt tidig och fantastisk, närmare 15 grader på slutet, nu gäller det att passa på att njuta.
Att idag få cykla i benvärmare, armvärmare och väst är något helt unikt för att våra så pass tidigt på året.
Vi får helt enkelt tacka och ta emot, idag var det klubbträning i Värnamo, Värnamo som är lite unikt på det viset att det finns väldigt många cyklister som håller en generellt hög nivå hela året, Bredden finns där, i dagsläget inte så stor topp inte på herrsidan. Men på damsidan har vi enastående cyklister både i damklass och ungdom vilket är kul, dock är tyvärr inte bredden lika bra där. Men framförallt de fortsätter och tycker det är kul.

IMG_1294
Hur som helst nu närmar sig säsongen och således också vår fina resa ner till Side, passen är långa och 5 timmar inkl intervaller var förhoppningen idag, gårdagens spontana benpass på gymmet satte sig som knivar i låren och förhandlingen började redan efter 25 minuter om hur kort jag egentligen kunde köra om jag nu ändå körde mina intervaller.. ?
Ni har hört det förr, denna förhandling med sig själv?! Man gör allt för att kunna ta sig igenom, det som var positivt var vädret, även om jag fick slita på distanstempo. Inte var dag man får göra det då tempot var tämligen lugnare än förra helgens slaktpass. Framförallt var vi fler, vilket gör att tiden för återhämtning och intensiteten blir under stora delar förhållandevis lugn.

Vi hade planen att rulla runt med lite ”Mediums” efter ca 2 timmar, vilket innebär några intervaller där hela gruppen kör runt i belgisk kedja och kör på i makligt tempo baserat på gruppens kapacitet, en bra första rullning över milen där tempot var stabilt och kontrollerat, lite stressigt och ovant några gånger men sådant man får räkna med, perfekt träning inför vättern för de som kör i SUB grupper.

Intervall nummer två var allt annat än maklig och kontrollerad då av någon anledning hade vi fått ett ”Watt led” med de allra starkaste eftervarandra, vilket innebar att tempot var temligen maxat efter sista gubbe i vårat led hade gått om, sen fortsatte det, var nere på 6 man som snurrade runt efter bara någon kilometer så här hade vi offrat de resterande 12 till bakom kedjan. Innan orten som var delmålet var supertalangen Peter Gustavsson SM medaljör i både MTB och i LVG på gashumör och drog iväg något fruktansvärt, kasta sig in på hjul, sen precis att man orkade gneta sig förbi innan skylten, va tämligen uppsprucket bakåt med en del luckor somföljd, detta är det roligaste som finns. GASA, bli trött, köra fort tillsammans med andra cyklister som är ute efter precis samma sak.

Mycket adrenalin och endorfiner när vi samlade ihop gruppen sen, oj va det skyfflades och tuggades om denna snabba intervall, blev ombedd av dem att spara detta tugg till bloggandet med en viss sarkasm i rösten, så jag gjorde givetvis detta och här sitter jag!

Vi var alla rätt överens om att detta var lite väl bra så nästa omgång kör vi iväg LITE lugnare så att en större andel får vara med och tugga vind, för det gillas! Väl mött, detta gjordes givetvis och vi rullade runt i en fin belgisk, vi starka vi skojade, skrattade och sjöng för att hålla uppe stämningen i gruppen, sen ju närmare Värnamo vi kom destu mer gasades det, kom fram i vinden lite för nära avslutningen så agerade uppdragare vilket är minst lika kul, motvinden gjorde sig påmind så benen spretade lite mot slutet!  Sjukt kul!

10155348_10152332553928307_1747139768_n
Vi avslutade detta pass med en härlig Fika utomhus i solen, ja utomhus! Fantastiskt att kunna sitta i lä, i solen o bara lapa in D-vitamin! Detta på Stigs Drive-in cafe i Värnamo.
Passet för egen del var inte slut ännu då jag hade en stund kvar, också rätt många mil kvar att beta av, fick sällskap i början på skarven, vilket sedan gick vidare mot backarna igen. Nu började det roliga, hade på schemat då några  block med 40/20 sekunders intervaller under sista timmen, varje block på 6 intervaller, och målet var 2 block. Inte så farligt?!

Gick ut med att ingen kommer ihåg en fegis och det var lite dumt, fick lida rätt bra efter några stycken. Men tog mig igenom första blocket med nöd och näppe, effektmätaren sa under de sista 2 ”You ride like a grandpa”
Vilket det var ungefär som det kändes, trött och långsam, körde då rätt lång utrullning för att vara lite fräsch inför nästa tugg.
Det hjälpte ju inte! Blev istället allt som hade med bra tankar, inte många kvar! Jag klarade ju förra blocket! Jag är stark!

IMG_1297
Istället var det igen, you ride like a grandpa without legs! Körde flatout och kände efter 5e intervallen, nej det finns inget kvar.
Disktrasan var urvriden, under min avrullningsskarv var det inga roliga ben. Men med det vädret kunde jag faktiskt njuta, jag visste att ett riktigt bra pass hade avverkats trots seg inledning så vände det och kändes till slut riktigt riktigt bra, så tänk på det, även om det känns tråkigt i kroppen, benen och huvudet i början så kan det faktiskt vända. Framförallt på ett längre pass då mycket kan hända, ibland räcker det att bryta av det monotoma med en intervall för att kroppen ska vakna.

IMG_1301

Wattmätare är på gott och ont, man pressar sig genom passet!
Nu blir det en lugn eftermiddag, vi hörs!!