Sista helgen inför tävlingspremiären

Sista helgen före det smäller, hårdträning tror ni?!
Nej, något lättare än förra helgen då de passen satt i rejält, men att köra en lättnad här finns det många olika teorier. Vilken som är rätt för just dig respektive mig är svårt att sätta finger på, då det varierar väldigt mycket inte bara från person till person, utan också från år till år.

IMG_1333

Då jag försöker varje år träna lite olikt det andra för att bättra olika saker årligen, då jag har märkt att man inte kan hinna med all typ av träning hela tiden, det är lite som att slå in en lite för lång spik i ett förhållandevis hårt material, får att få in spiken hela vägen gäller det ibland att korrigera dess väg då det verkligen inte alltid är en rak väg som spiken (prestationen) går. Lite så fungerar jag med träning också, likväl kan jag nog se att fler känner igen sig här. Att träna lika år in och år ut ger inga stora förbättringar varken kortsiktigt eller långsiktigt.

Dagens tur var något kylig till sin början men vad gör det, vrid på gasen och värmen kommer. Ett bra gäng som hade ritat en lång runda på ca 14 mil. Det rullade på snabbt, helt plötsligt var det 60km som avverkats, vi rullade på och var snart framme i Ljungby, en ort några mil söder om Värnamo.

Värmen hade nu träffat oss och kroppen började vakna till liv, kylan i kombination med vinden gjorde flera utav oss lite småmosiga. Bolmsö passerades, likså Dannäs.

IMG_1331

Själv ville jag få till lite gas i slutet och upp mot Hånger en liten mindre ort utan genomfart fanns en lagom slakmota i två etapper. Peter Gustavsson en gammal elitare med flertalet SM medaljer ville också vara med och leka, han ställde skåp och visade sin enorma spurtkapacitet, även om jag tog in lite på slutet så var hans lucka han skapade ibörjan omöjlig att ta in. Kul med lite gas, det dröjde flertalet kilometer innan kroppen återhämtade sig efter den urtömningen.

Blev lite mer sprättspurt in mot stan, eftersom jag har en effektmätare för att kunna analysera och styra min träning kom jag nu över 1200watt i spurten, vilket indikerar på mer kraft i påkarna i år. Spurta är väl inget jag är varken bekväm med eller för den delen tränar särskilt mycket på. Det visar framförallt att den tiden i gymmet och den styrkespecifika träningen ger resultat.

IMG_1329

Glatt gäng, även kallat järngänget!

Vi avslutade med en härlig fika på ett fint 4 timmarspass, imorgon kommer avslutningen för egen del bli lite hårdare då fart ska krämas ur under sista timmen. Min käre Opel lär få agera pacecar.

IMG_1325

Det gäller att fylla på inför nästa pass: Pucko, kaffe och en apelsin.

Vi hörs!