Lite visdomsord och en släng av känslor…

Tjena!

För några dagar sen så fixade o trixade jag efter kvällsmaten och läggning av barnen. Då kommer den mellersta flickan på 10 år ner till mig och gråter och vill kramas…
Jag frågar vad det är som hänt?
Och hon säger:  pappa jag är så glad att du överlevde din cancer…

Det blev en lång och hård kram…

Jag är så tacksam över att jag fortfarande kan njuta av livet och kan försöka uppfylla mina drömmar så gott det går…
Vänta inte med saker ni vill göra, har ni möjligheter så gör dem så fort det går..
Se till att vara öppen mot andra som kan berika ditt liv. Då berikar du deras tillbaka.
Tjafsa inte om småskit!
Ge någon beröm när de minst anar det.
Välj att försöka göra det bästa av ditt liv i den situation du befinner dig i..
Samla på olika roliga och kul upplevelser, för de är det ända vi tar med oss, och de är det ända ingen kan ta ifrån oss…

Va stark när du behöver vara det, men låt dig även känna svaghet, låt en tår falla ibland. Det gör inget. Det är ok! Jag har blivit en riktig lipsill själv, 🙂 men börjar gilla det lite, för de gånger jag gråter eller får tårar i ögonen så är det när något betyder mycket för mig eller när något träffar rakt i hjärtat.

Jag har liksom jäkligt starka känslor, och det är ju härligt… Jag är inte det minsta rädd för att visa det.

Jag har mer nu än någonsin fattat att livet handlar om att skaffa sig så mycket roliga minnen som möjligt.

Livet är inte inte ett problem som ska lösas, utan en verklighet som ska upplevas i medgång som motgång. Men en sak är säker, du kan välja att vara en bitter jävel och klaga på livet och att allt är tråkigt. Men då är det förmodligen det för att du ser saker och ting ur ett pessimistiskt perspektiv och inte gör något åt din situation.

Jag hade en kompis i gymnasiet som en gång sa nått som fastnat i mitt minne. Jag har inte träffat honom sen gymnasiet, men hans ord finns med mig ännu.

Han sa så här: Jag tar inte livet så allvarligt, jag tar det lite med en klackspark, det är ju kul så länge man får vara med…

Sagt av en då 18 åring, som sa det som en kul grej, men nu tror jag att det ligger rätt mycket i det där, kanske inte rakt av, men vi tar många saker alldeles för allvarligt och glömmer njuta av vardagen som den är.

Vi har massor av olika fantastiska saker som vi tar för givet utan att vi tänker på det, förens den dagen det är borta. Tex: el, vatten, vi har allemansrätt, vi kan handla god mat varje dag i en affär osv, vi kan lägga pengar på oss själva för att vi vill. Ta nu bort de här sakerna jag skrev ur ditt liv och börja fundera på hur det skulle se ut… PRECIS… Då blir det lite knepigare…

My point is: Vi har möjligheter att göra det mesta, men tar sällan chansen för att vi är för rädda för vad andra ska säga eller tycka om oss. Utan vi intalar oss själva, ja det är min lott i livet, jag kan inget annat, jag har inga möjligheter. BULLSHIT! Det mesta går att förverkliga, men det kanske tar lite längre tid. Vi har ju möjligheterna till det.

men vet du vad…

Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.

The time will pass anyway.

Over and out

//Michael

vacker berg