Min satsning mot Asics Stockholm Marathon 4 juni!

Back in business!!

Jag har varit med om väldigt mycket kul sista tiden och inte riktigt hunnit prioriterat detta tyvärr…

Men vill nu dela med mig av vad som kan hända om chansar ibland.

Jag gillade ett inlägg på Facebook som en vän delade. Nämligen att Stockholm marathongruppen sökte en tjej och en kille som ville deltaga i ett 10 veckorsprogram inför Asics Stockholm Marathon 4 juni.

Ja du läste rätt 4 juni…!!! 🙂

Läste 4 rader och tänkte… Nu jäklar! Men trodde ju absolut inte att de skulle välja just mig. Men det gjorde de. Vilket jag nu är väldigt glad för.

Har ju velat göra ett marathon så länge och utmana mig själv i en träningsform som är för mig (det ultimata konditionstestet) därför att varje steg i löpning är ju en kamp om att komma framåt.

Så nu äntligen ska det bli verklighet av det 🙂 om jag får vara skadefri såklart, men träningsprogrammet jag ska börja med på påskafton är upplagt för att vara så skonsamt som möjligt på dessa 10 veckor jag ska följa det. Upplägget är gjort av ikonen inom löpning Anders Szalkai him self…

Jag har varit uppe i Stockholm och träffat Anders och ”provsprungit” med honom för att kolla av lite hur jag springer, typ: löpsteget, kadens, ungefärlig fart m.m. Och han kom fram till att i min nuvarande kondition (betydligt sämre än förra året tyvärr) och med de förutsättningarna jag har så valde han att lägga mig i tidsintervallet 4.15-4.30 som totaltid för maran. Vilket jag känner är helt ok, förutsatt att allt flyter på dessa veckor och under maran såklart…

Men med i detta upplägget är också att jag ska vara lite ansiktet utåt för denna ny satsningen av marathongruppen. Vilket är jättekul givetvis 🙂

image

 

Mitt mål är att ”njuta” av allt och köra på så gott det går, sen hoppas jag att programmet, min sisu och lite flyt kan ta mig ända fram.

Jag får i vilket fall väldigt bra förutsättningar på denna korta förberedelsetid som 10 veckor ändå är.

image

Men Anders tror på detta och det gör jag med. För det känns som att det är en perfekt tid för mig att kunna prioritera detta fram till 4 juni.

Så from nu och fram till 4 juni så består min träning av betydligt mycket mer löpning än innan. Väldigt kul och inspirerande…

//Micke