Utmaningarnas dag

16996669_10154466258156242_443609984_n

Idag har verkligen varit en underbar dag… skulle vilja kalla det för typ.. .. utmaningarnas dag. Blev inte bara en dag då jag utmanades att vara med på 100×100 meter sim med start på 2:30 (Det var inte länge sen det tog mig 2:30 att simma 100 meter) utan en annan stor inspirationskälla på instagram @elin89 skulle springa 10 mil idag på Sollentuna vallen.

Dagen började med att jag ledde ett knökafullt spinningpass kl 6:45, fullt till den grad att alla inte fick plats. Energinivån var hög och alla gav verkligen sitt yttersta. Känslan av att alla har lärt sig passet, och vet exakt hur mycket de vågar ge. KLOCKRENT! Runt kl 08:00 hämtar Madde upp mig i Lindhagen och vi tar bilen till Vilundabadet i Upplands Väsby, som för övrigt är en väldigt trevlig simhall, med väldigt lite hårbollar. Mötte upp Theresia och en kille från Väsby som jag först trodde hette Orio, precis som kakorna men han heter faktiskt Oriol, coolt namn för övrigt. Börjar morgonen med lite kaffe och löst snack så att vi ska lära känna varandra lite.

Byter om och träffas vid poolen, som fortfarande är upptagen med de som simtränar, vilket de gör fram till kl 09:15. Under tiden värmer vi upp lite i vattenrutschbanorna…. och ja… sjukt barnsliga är vi allihopa och bestämmer och för att alla 4 åka ner tillsammans i den breda banan… vilket kunde ha slutat i en katastrof… tog liksom tvärstopp… hahahahahaha. A true Icebreaker. Som Madde sa, tur att det inte var några ungar här… det hade blivit mos…

Vi har med oss spelmarker för att hålla reda på alla varv, vi drar 500 meter var, och den som drar bestämmer om vi ska göra en speciell övning eller om det något speciellt vi ska tänka på under kommande 100 meter. Att dela upp som vi gjorde, blev passet riktigt roligt och man visste inte riktigt vad som skulle hända, alla hade nåt spännande att bidra med. Swimrun tänker på att hålla koll på partner och navigation, och en novis som jag tänker på andning och rotation. Efter 3000 meter kom Nina så vi blev 5 glada, ivriga och ambitiösa simmare.

Humorn var hög… eller låg… beroende på vad man har för humor, men den innehöll allt från hängtuttar som hoppar ur baddräkter… ja ja (MINA) till en pung som var för tung. (Den var INTE min)  Smågodis efter varje 1000 meter bidrog nog till den fantastiska stämningen.

Jag visste redan innan att jag inte skulle simma 10K, dels nu när jag hittat simningen vill jag inte sabba den så bestämde mig för att lägga ner när det blev för tufft. Jag hade verkligen hoppats på 5K, och passerade det med 100m så det kändes riktigt bra. Längsta någonsin.. wööp wööp….

Efter simningen drog Madde och jag till Sollentuna Vallen för att kolla in Elin göra sin #runstreak 1000. Hon skulle springa 10 mil, och hon började sin löptur redan vid midnatt, i kyla och mörker. När vi kom sken solen, inte ett moln på himlen, och där var Elin. En solstråle bara hon…. Vilken stjärna hon är, denna kvinna!!! Wow! Följ gärna henne på insta om du inte gör det redan. Känner bara Elin via Instagram, och hon strålar ännu mer i verkligheten, så mycket kärlek, inspiration och glädje. Hon bevisar att det finns riktiga vänner och framförallt riktiga människor i sociala medier. Kan helgen bli annat än bra efter en sån här start?

Ni är välkomna på 3 timmarsspinning imorgon!

KRAM