Min vackra syster….

suzette

Nåt som jag verkligen inte tycker om är när fet och ful, anses vara synonymer liksom vacker och smal. En gång för alla… DE ÄR INTE SYNONYMER….. Man kan vara fet och vacker och smal och ful… Nu gillar jag inte att kalla någon för ful, såvida de inte har en insida som är otrevlig.

Dagens blogg ska handla om min vackra syster Suzette. Hon är min lillasyster, som jag inte hade förmånen att växa upp tillsammans med. Däremot har hon ett hjärta av guld. Vi har inte alltid varit överens och ibland har relationen varit lite ansträngd, av helt förståeliga anledningar då vi båda har samma pappa men olika mammor och att vi har vuxit upp i helt olika kulturer som även har påverkat våra värderingar. En av Sociala Mediers mest fantastiska saker är att man kan följa sin familj även om man bor långt borta och det som känneteckna Suzette är att hon ÄLSKAR alla, ALLA älskar henne, och hon FINNS alltid för sin familj och vänner. En riktigt god och vacker människa.

Suzette har varit väldigt överviktig och jobbat hårt för att tappa varenda kilo. Jag är så stolt över henne. Nu säger jag inte att man ska använda samma sätt att gå ner i vikt, jag säger att alla kan hitta sitt sätt att hitta en sundare livsstil. Trots att det dyrt med nyttig mat och att hon har begränsad ekonomi har hon lyckats och jobbar konstant för att nå sitt slutliga mål .. från 130 kilo  – 79 kilo. Jag vill dela den här berättelsen, bara för att belysa att vi ska vara rädda om oss själva och en god hälsa är ingen självklarhet, och vi måste vara ödmjuka och hjälpa andra som har svårt att hitta ditt. Det är inte ”BARA att äta mindra… BARA att börja träna…..

Här är hennes berättelse:

”Jag bestämde att jag ville förändra mitt liv och vara frisk. Jag vägde 286 pounds(130 kilo)under hösten 2015. Det var då jag insåg att mitt liv handlade om mina barn, det fanns aldrig tid till för mig själv. Det landade i att jag inte längre visst vem JAG var? Och framförallt var detta en person som jag inte ville vara. Vem är Suzette?. Jag hade alltid inspirerats av andras förvandling, och tänkt att även jag vill göra det nån gång, men det fungerade aldrig…… Jag har alltid varit duktig på mat, tränat lite grann, så slutligen bestämde jag mig för att över jullovet ska jag verkligen göra ett försök att gå ner i vikt och ändra mina matvanor. Jag la om mina kostvanor ordentligt men efter jullovet och väl tillbaka på jobbet så mådde jag inte ett dugg bättre. En dag på nätet så jag en annons om ett speciellt te som hade hjälpt andra att tappa vikt.

Jag bestämde mig för att försöka … jag var desperat och deprimerad… Det funkade jättebra för mig. Efter en månad märkte jag att jag fick mera energi, hade börjat äta mindre och i kombination med mina nya matvanor började jag att få resultat. Jag vägrade att väga mig i början. Vågen och jag kommer INTE överens, och jag var rädd att bli besviken om jag inte hade gått ner så mycket som jag hoppats på. Jag litade på mina kläder som blev större och större och motivationen var att jag ville bli friskare och må bättre. Bestämde mig för att fokusera på mig själv. Barnen var på väg till ”College” och min tid hade kommit.

Min man har alltid tyckt att jag är vacker oavsett vikt. Hela familjen har stått vid min sida och jag har varit överviktig ända sen jag var 13 år gammal. Jag ville inte vara det. Jag har testat varenda diet som finns i varenda bok och när jag var 20-30 fick jag till slut ätstörningar…. vilket inte gjorde saken bättre. Mat blev en tröst i alla situationer. Så fort jag tappade kontrollen blev min mat lösningen. Det jag älskar mest med mitt nya liv är att JAG har återtagit kontrollen över mitt liv.

En till motivator var när min dotter blev gravid, och jag vill vara hälsosam och finnas till för mina barnbarn, kändes väldigt viktigt.

Hursom… de första 5 månader hade jag tappat nästa 20 kilo, kände mig lättare, gladare… började träna mer och till o med utmana mig själv med att testa olika träningsformer. Jag kände att det funkade… funkar.. jag mår bättre och bättre… 😀

En stor utmaning för mig, är att det väldigt dyrt att äta nyttigt, det mycket billigare med processad mat, sen är det inte helt ovanligt att african-americans är uppvuxna på ohälsosam mat. Så det är vanor som måste brytas. Största vinsten med min viktminskning och träning, att jag har mer energi, ser saker klarare, har inte ont över allt längre, jag kan andas obehindrat. Det är en helt fantastisk känsla”

Idag februari 2017, 2 år senare så väger Suzette under 85 kilo, hon ska väga sig vilken dag som helst och vi tror att hon har nått sitt mål på 79.

foto familj