En helg i Falu rödfärgs tecken!

Tog min gamle Opel upp till Falun tidigt tidigt i fredags morgon, som vanligt när jag åker upp hit så kantades detta utav regn och rusk, men det är väl okej, så länge man slipper snö och halka!Fick fin ledning av en polisbil hela vägen till Ödeshög så att det gick städat, likt den långa rad med bilar bakom oss. Vilken respekt de har! Så det gör skillnad när de kör på vägarna, farten blir lägre.

Det rullade på upp emot Örebro, här hade det allså snöat natten till Fredagen, fine! Det regnar fortfarande, ja iallafall till Nora, Marieberg och Kopparberg. Då hände något, det där regnet blev vitt och väldigt stora regndroppar. Det kräksnöade! Jag är inget stort fan utav kräksnö, jag vill helst att det ska vara stabilt med minusgrader och att snön ligger still på marken, om det ska vara något.

IMG_1137

SNÖ!

Upp till Falun kom jag efter att ha fått krypköra stora delar till byn, intog min lunch lagom seg efter resan.
Kroppen skulle chockas med hjälp utav ett velodrompass. Ett snabbt pass som brukar bjuda på rejält med snabbingar fick jag reda på, de gjorde mig inte besvikna. Utan här stod legenden Jeppe77 och ingen mindre än Mackan från Uppsala.

Jeppe77 ställde skåp på de långa intervallerna och gasade friskt, de sprättiga intervallern fick benen att komma igång mer än de längre. I slutet kändes det faktiskt okej!


IMG_1138

Postenparkeringen i Falun, det är här alla cyklister samlas för en distanstur!

Lördagen hade planerats länge då det var Findistans i Falun med Magnus Darvell, Jeppe77 och Öijer. Magnus Darvell som till vardags satsar på Långlopp i MTB och Cyclocross, cyclocross där han en av 2 svenska cyklister deltog i Världsmästerskapen, med en strulig höst med sjukdom blev det stolpe ut där.  Jeppe77 kör till vardags i Motala AIF och anses alltid som en stabil kugge året om, även duktig på cyclocross. Henrik Öijer, sveriges största cykelbloggare och fantastiskt duktig landsvägsåkare i Falu CK.

Det blev faktiskt även en fika på Gustafs, ett klassiskt fikaställe i dessa trakter, priserna var fantastiska likaså fikat!
Gott tugg hela passet, då darvell o Jeppe bara skulle köra 3 timmar lugnt, så körde jag och Öijer lite extra, 4 timmar i ett magiskt vinterlandskap. Benen fick sitt men ett bra drag hela dagen, skönt med framsteg när säsongen närmar sig!

Här nedan följer lite bilder som både jag och Henrik Öijer plåtade under turen:

1898032_602022749887653_481734862_n

Vi passade på att stanna till på Gustafs, vad sägs om en kaffe och en sockerbulle för 28kr!

IMG_1140

Ett stort utbud av energi!

1781275_602022813220980_528190319_o

Jag och Jeppe77 fick ligga i spets och häva rätt ofta idag, stark den där karln!

1947916_602022746554320_472878942_n

Jeppe77 i spets och vräker medans vi andra sliter.

1962735_602022783220983_1925946807_n

Fram och dra igen, ingen rast ingen vila. Efter fikat var vi allt pigga!

1609853_602022736554321_1820208260_n

Han är inte bara stark, han kan sjunga också, här sjunger han en fin visa för Darvell.

1609979_602022789887649_705196852_n

Här är då anledningen till all kraft, kaffe och snabb energi.

IMG_1139

Även Henrik Öijer stannade idag till för lite påfyllning, fångades även på bild.

 

Jag och Öijer passade även på att dra en bättre lunch på en grekisk restaurang nära velodromen som var känd för sin mat, mycket mat och gott till ett schyst pris. Flera aspekter som gör en cyklist och framförallt en smålänsk cyklist glad! Det gjorde mig inte besviken då jag rullade ut ur restaurangen.
Lördagen bestod mest av att ta det jätte lugnt, åkte ner till Velodromen och hängde där på kvällen, då några var där och körde lite. Kul och snacka cykel med cyklister även då man inte är träningsklädd, då denna helg gick i träningens tecken var samtalsämnet väldigt passande!

 

Lagom mosig när man vaknade på morgonen, sista träningsdagen här uppe, Söndagens velodrompass. Här skulle kroppen likt en tandkrämstub kramas ur med lite fart och fläkt, då finbesök av Jonas Ahlstrand och Isabell Söderberg i spetsen fanns på velodromen i helgen för att få upp farten inför kommande tävlingar, dvs PROtour klass. Tävlande i den absoluta världstoppen, imponerande fart med andra ord.
De gjorde ingen besviken trots slitna ben sen veckan, då det tränats friskt. När det vankades fartökning fick man hålla i sig, glad att jag valde att stanna på 48×14 utväxlingen då jag trots körning uppe på blåa linjen kändes hastigheten som obehagligt hög genom kurvorna. Makalöst vilken bra fart det var, dessutom är det många elitare i Svenska klungan som inte rå på Bella som är otroligt snabb och vältränad. Imponerande och det märks verkligen vilken klass det är på damklassen internationellt.

Körde sen även det populära Vätternpasset där långa intervaller skulle avverkas. 4x20minuter, lagtempo uppe på blåa.
De första intervallerna var det en stor grupp med alla samlade, detta demolerades snart då många var trötta sen första passet, fler och fler droppade av. Sista två intervallerna var det då inte många kvar, fick i slutet möjlighet att gasa själv i några minuter i front vilket benen uppskattade, det var ungefär som att trampa i kvadrater, något tömd på energi och kraft.

Var tydligen Hockey och OS på söndagen, sov genom hela tillställningen, eftermiddagen var mest äta och sova. Riktig lägerkänsla med andra ord!
Sådär brutalt mosig, vaknar upp efter 10 timmars sömn och känner sig fortfarande trött.

IMG_1141

Det gäller att fylla på energidepåerna, här är en måltid gjort på lite allt möjligt.

IMG_1142

Avslutar med mer matbilder, lyx pytt i panna, fantastiskt gott med rätt kryddning.
Tog det väldigt piano på vägen hem och kunde efter en god natts sömn komma utvilad till jobbet, med tid över för att handla och laga mat, vilket ofta inte hinns med efter hemkomst!
Hur var eran helg?!

// Jimmy ”Boddan” Bodin